Posted on

Boleč križ in kako nad bolečine

Boleč križ je težavo s katero se spopada veliko ljudi. Študije kažejo, da ima kar 75% starejše populacije probleme z hrbtenico, ki je glavnega pomena pri pravilni drži človeka.  V 90% lahko bolečino v križu obvladujemo sami, v nekaterih primerih pa je potreben zdravniški poseg.  Bolečine v križu lahko izvirajo z večih razlogov. Lahko jih to povzročajo hrbtenične mišice, medvretenčne ploščice, mehka tkiva in vezi, pokostnice in živčevje. Najpogostejša oblika so obrabe medvretenčnih ploščic, ki lahko izhajajo iz nepravilne drže, preobremenjene hrbtenice, prekomerne teže, pretreniranosti.  Veliko vlogo tu opravljajo mišice, saj nas velikokrat opozarjajo na dogajanje v hrbtenici.

Kako nad boleč  križ

boleč križ
boleč križ

Bolečina v križu običajno mine v dveh do treh tednih in s pravilnim ravnanjem jo lahko odpravimo trajno.  Na svetu se že vrsto let uporabljajo različne alternativne oblike zdravljenja in ena izmed njih je tudi magnetna terapija.  Če ste veliko v sedečem položaju  poskrbite, da bo vaša hrbtenica v pravilni oz. naravni drži, saj se boste na tak način uspešno izognili nepotrebnim bolečinam v hrbtenici. Pomembno je tudi to, da si zagotovite primerno sedišče, ki je lahko tudi anatomsko izdelano. Ceneni stoli velikokrat povzročajo bolečine v trtici ali spodnjem delu hrbtenice. Da bi se izognili temu si lahko omislite tudi žogo za sedenje, ki vas bo ves čas silila k pravilni drži. Torej nad boleč križ gremo lahko s številnimi metodami, ki se med seboj povezujejo v celoto. Če boste uporabljali pravilno sedišče, ledvični ali pas za križ, ter na dan naredili kakšno vajo za vaš hrbet se lahko kar hitro poslovite od neprijetnih bolečin v hrbtenici.

Preventiva je najboljša alternativa

Vse kar boste storili danes, se bo poznalo že jutri. Kar niste do sedaj je lahko že prepozno. Poškodbe hrbtenice pretijo na vsakem koraku in ne dovolite, da bodo tudi del vas.  Preventivni ukrepi so najbolj pomembni, saj na tak način lahko naredimo veliko za svoje zdravje. Bolečine v križu naj postanejo preteklost z uporabo naših iz proizvodov s spletne trgovine.