Posted on

Pogosta bolečina v levi rami

Ramenski sklep je eden izmed zahtevnejših sklepov našega telesa, saj nam omogoča popolno gibljivost. Je najbolj gibljiv sklep v telesu. Sestavljen je iz dveh kosti, nadlahtnice in lopatice. Če mišice ramenskega sklepa niso dovolj okrepljene lahko prihaja do neprijetnih poškodb ali bolečin. Zanimivo je dejstvo, da je bolj pogosta poškodba levega ramenskega sklepa. Pred kratkim smo klepetali z našo stranko, ki je se sooča z kalcinacijo v rami. Bolečina v levi rami je pogosta zato jo poskuša omiliti z različnimi vajami in terapijami. Magnetna terapija je še kako priporočljiva za tovrstne bolečine, vendar se predhodno posvetujte z osebnim zdravnikom.  Bolečina v levi rami je lahko zelo neprijetna, saj vas lahko ovira pri spanju, sedenju ali vsakdanjih opravilih,  še posebej če ste levičarji. Poznamo več bolečin v ramenu, ločimo med kroničnimi in kratkotrajnimi. Kalcinacija v rami je lahko vse prej kot nedolžna zadeva. Nekateri jo lahko odpravijo že z redno vadbo, drugi z obkladki, slednji pa se morajo odločiti za operacijo. Pogosto se dogaja da bolečina v levi rami prehaja tudi v del nadlahti.

Kako sploh  prihaja do kalcinacije v rami?

bolečina v levi rami
kalcinacija v rami

Kalcinacija je pogost problem pri osebah starejših od 50 let. Raziskave so pokazale da se s to obliko tegobe sooča skoraj 22% ljudi. Kalcinacija povzroči slabšo gibljivost sklepa in neprijetno bolečino. Gre za nabiranje kalcija na sklep, kar ovira gibljivost le tega. Kalcij se največkrat nabere okoli rotatorne manšete, ki pokriva ramenske mišice. S tem je omejena  gibljivost in prihaja do neprijetnih bolečin.

Bolečina v levi rami bolj pogosta od desne

Podatek, da prihaja do več poškodb leve kot desne rame je resničen. Statistično gledano je na svetu več desničarjev kot levičarjev, posledično je desna roka in rama bolj okrepljena. Leva rama pa bolj šibka in tako je bolj izpostavljena poškodbami. Zato torej, naj ne bo bolečina v rami tudi vaša težava..

Povezani članki Kako nad bolečine v križu? Ishias in bolečine v križu Zakaj bolečine v križu? Magnetni trakovi Fizio-terapija tudi na facebooku